sobota, 19. februar 2011

Leseni poganjalci

Leseni poganjalci imajo v Sloveniji poseben statusni simbol. Bili so prvi, zato veliko staršev meni, da poganjalec mora biti lesen. Pa temu ni tako, čeprav nimam prav nič proti lesenim poganjalcem.

V Sloveniji obstaja cela vrsta lesenih poganjalcev, ki se med seboj močno razlikujejo glede kakovosti, cene in izvora. Upam si trditi, da ima velika večina lesenih poganjalcev, ki so narejeni v EU mnogo boljšo kakovost/obstojnost v primerjavi s poganjalci narejenimi v tretjih državah. Tovrstni nadpovprečni poganjalci imajo zaradi tega običajno tudi 2 leti garancije, so zelo lahki in imajo napihljive gume.

Najbolj znan svetovni leseni poganjalec je poganjalec znamke LIKEaBIKE in je hkrati tudi prvi poganjalec na svetu. Cena lesenega poganjalca Likeabike je med 169 in 189 EUR. Ima 4 nastavitve sedeža, napihljive gume; ročna izdelava v Nemčiji. Imajo modele, ki so primerni že za 86 cm velike mulčke.

Poganjalec LIKEaBIKE Mini z dobrimi le 3 kg - ročno izdelan v Nemčiji - cena 179 eur.





Leseni poganjalci so sicer na voljo že od cca 60 eur. Taki, ki so narejeni v EU pa nekje od 100 EUR.


Tole spodaj je npr. leseni poganjalec motor - Kiddimoto. Primeren od 3-5 leta; narejen v Veliki Britaniji. Teža dobre 4 kg; Cena 130 Eur.

Ni komentarjev:

Objavite komentar